plugins.themes.bootstrap3.article.main6623743a9eb81

Ryšardas Burda Eglė Latauskienė Snieguolė Matulienė

Santrauka

Šiame straipsnyje toliau nagrinėjami laikino sulaikymo teisiniai ir kriminalistiniai klausimai, pradėti analizuoti „Jurisprudencijos“ 23 (15) tome.
Per praėjusį laikotarpį buvo priimtas naujas Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodeksas. Vykusios diskusijos parodė, kad naujojo kodekso siūlomos nuostatos sunkiai skinasi kelią praktikų galvose. Kita vertus, mūsų nagrinėjamas asmens laikino sulaikymo klausimas lieka aktualus ir teisiniu, ir praktiniu normų įgyvendinimo požiūriais.
Autoriai atliko asmens laikino sulaikymo protokolų analizę ir pateikia jos rezultatus.
Straipsnyje nagrinėjami asmens laikino sulaikymo kriminalistikos taktikos ypatumai tiriant atskiras nusikaltimų rūšis: nusikaltimus, susijusius su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, ir nužudymus.
Atskleidžiama asmens laikino sulaikymo specifika atsižvelgiant į tam tikras nusikalstamų veikų tyrimo aplinkybes. Autoriai pabrėžia, kad asmens laikino sulaikymo perkėlimas iš ikiteisminio tyrimo (tardymo arba tyrimo) veiksmų į procesinės prievartos priemones negali sumenkinti šio veiksmo tiriamosios ir įrodymų gavimo šaltinio prigimties.

plugins.themes.bootstrap3.article.details6623743aa2b55

Skyrius
Mokslo straipsnis