plugins.themes.bootstrap3.article.main6605d6bbd726a

Renata Ryngevič

Santrauka

Straipsnyje nagrinėjamos naujos tendencijos siekiant išplėsti kriminalistinio lingvistinio tyrimo sprendžiamų uždavinių „ratą“ ir jų įgyvendinimo būdus. Pastaruoju metu bandoma naujai pažvelgti į kriminalistinės lingvistinės ekspertizės tikslus, uždavinius, tyrimo objektus ir kt.
Straipsnio autorės manymu, lingvistinės ekspertizės raidos tendencijos siejamos ne tik su didėjančia kompiuterinės įrangos, kaip pagalbinės tyrimo priemonės, reikšme, bet ir su kita techninio progreso puse, t. y. su vis dažnesniu kompiuterinės įrangos naudojimu tekstams rengti.
Kriminalistinio kalbos tyrimo tendencijos rodo, kad kriminalistinių lingvistinių metodikų, skirtų kompiuterinių tekstų tyrimui, parengimas yra viena iš svarbiausių dabartinės kriminalistinės lingvistikos krypčių.
Straipsnyje analizuojami visiškai naujo ir neįprasto kriminalistinio lingvistinio tyrimo objekto, t. y. bendravimo internetu kalbos, ypatumai. Internete komunikacijos tikslais (pvz., elektroninis paštas, naujienų grupės ir pan.) vartojama kalba turi savo ypatumų, į kuriuos būtina atsižvelgti rengiant ir kriminalistinio lingvistinio šios kalbos atmainos tyrimo metodus.

plugins.themes.bootstrap3.article.details6605d6bbdb66a

Skyrius
Mokslo straipsnis